Stipendije studentima s invaliditetom dodijelila predsjednica Grabar-Kitarović.

Sa željom da se potaknu pozitivne promjene ali i podigne društvena svijest o invalidnosti mladih, na inicijativu poslovno-turističkog kompleksa Veladrion, drugu godinu za redom održana je iznimno uspješna donatorska akcija “Igraj srcem” u sklopu koje su prikupljena sredstva za pomoć specifičnoj društvenoj skupini – studentima s invaliditetom.

Akcija održana pod visokim pokroviteljstvo Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović rezultirala je s ukupno 20 jednogodišnjih stipendija koje je Predsjednica osobno uručila na svečanom prijemu održanom u Uredu Predsjednice u društvu predsjednika Uprave ORYX Grupe, Ivana Zubaka. Uvjete za stipendiranje u akademskoj godini 2016. – 2017. zadovoljili su sljedeći studenti: Kristina Šalov Tadić, Leo Moguš, Marija Šut, Dolores Marin, Matea Pertičević, Domagoj Lovro Milićević, Ena Ranogajec, Laura Tomas, Anita Blažeković, Beata Orozović, Marin Kos, Nika Milinović, Tony Ševerdija, Luka Grgar, Zvonimir Stanečić, Dominik Kelava, Dora Parmać, Eliza Fućak, Valentina Marciuš, Andrej Hatar.

igraj-srce_zel_191216_12

„Kada izostane potpora obitelji, civilizirano razvijeno društvo kakvim se smatramo, mora pružiti potporu kako bi svaki mladi čovjek mogao nadvladati ograničenja i razviti svoje sposobnosti na osobnu i dobrobit sviju nas“, istaknula je predsjednica Grabar-Kitarović.

Organizator akcije “Igraj srcem” na ovaj način želi otvoriti vrata brojnim poslovnim subjektima kako bi izravno pomagali studentima s invaliditetom potičući pritom gospodarstvenike na izravno uključenje u rješavanje problema s kojim se susreću. Ciljevi akcije koja poprima tradicionalni karakter su višestruki – na ovaj se način osnažuju zajedništvo i solidarnost ali i izravno pomaže studentima s invaliditetom kako bi im se osigurala akademska budućnost.

igraj-srce_zel_191216_32

Predsjednica je zaključila kako u vrijeme došašća svatko od nas ima priliku učiniti nešto što će Božiću dati puni smisao i zaključila kako dar koji će ovi mladi ljudi primiti nije samo materijalni dar, „to je ono svjetlo koje obasjava početak životnog putovanja prema stjecanju samostalnosti i stvaranju novih vrijednosti“.