TED (Tecnology Entertainment Design) je globalna platforma za promociju ideja vrijednih širenja sa sjedištem u New Yorku.

Na TED-ovim konferencijama nastupaju iznimni pojedinci promovirajući kroz govore svoje ideje kojima žele promijeniti svijet na bolje te se u obliku video govora postavljaju na središnju web stranicu www.ted.com na kojoj milijunskim pregledima pružaju inspiraciju gledateljima širom svijeta.

Ovogodišnji TEDx održao se u Zagrebu u velikoj Koncertnoj dvorani Lisinskog 15. svibnja i okupio je veliki broj posjetitelja svih godišta i obrazovnih profila. Najinspirativniji događaj 2017. kako ga nazivaju, predstavio je ideje vrijedne širenja kojima žele pokrenuti bolju budućnost naše zajednice.

ORYX Asistencija prepoznala je važnost ovakvog projekta te ga podržala na način da je dala vozila za prijevoz govornika. Osim toga, ORYX Asistencija prezentirala je svoju aplikaciju Putni Anđeo a oni najzainteresiraniji mogli su isprobati kako aplikacija radi i to na električnim vozilima e-up! i e-Golf.