Predsjednica Grabar-Kitarović uručila stipendije studentima s invaliditetom

Već četvrtu godinu zaredom u humanitarnoj akciji “Igraj srcem” održanoj u sklopu poslovno-turističkog kompleksa Veladrion u Žrnovnici pored Senja uspješno su prikupljena sredstva za pomoć specifičnoj društvenoj skupini – studentima s invaliditetom. Održana akcija rezultirala je prikupljanjem sredstava za ukupno 20 jednogodišnjih stipendija koje je Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar – Kitarović, pod čijim visokim pokroviteljstvom je akcija i održana, osobno uručila na svečanom prijemu održanom u Uredu Predsjednice, kojem su bili prisutni i predstavnici ORYX Grupe.

“Osiguranjem potrebnih sredstava pomažemo mladima kako bi ostvarili obrazovanje koje će im pomoći na putu osamostaljenja. Svijet mijenjaju hrabri i odlučni. To ne ovisi o tjelesnim predispozicijama, već o njima samima. Svatko u sebi ima tu snagu koja prije svega leži u umu i u srcu. Upravo je stoga i ova akcija nazvana IGRAJ SRCEM.” – istaknula je predsjednica Kolinda Grabar – Kitarović.

“U tri do sada održana turnira prikupili smo i donirali kroz stipendije više od pola milijuna kuna, što je brojka koja sve nas uključene u ovaj projekt čini iznimno ponosnima. Biti u mogućnosti pomoći nekome kome je pomoć uistinu potrebna, a koji dobivenu pomoć opravdava odličnim akademskim rezultatima, osnažuje našu vjeru u prosperitet našega društva, te nam daje dodatni poticaj da i dalje nastavimo ulagati u ovu hvalevrijednu inicijativu“, naglasio je Ivan Zubak, predsjednik Uprave ORYX Grupe.

Čestitamo svim stipendistima!

Uvjete za stipendiranje u akademskoj godini 2018. – 2019. zadovoljili su sljedeći studenti: Anita Blažeković, Marija Magdalena Budimir, Eliza Fućak, Dominik Kelava, Marin Kos, Damir Koštić, Kristina Krsnik, Valentina Marciuš, Domagoj Lovro Miličević, Leo Moguš, Elena Mrkonja, Dora Parmač, Karla Pilat, Ivona Poljak, Ena Ranogajec, Zvonimir Stanečić, Antonela Suton, Kristina Šalov Tadić, Tony Ševerdija, Ivica Tomeković.